http://www.toutsurlevin.ca/vale-de-cavalos-manoel-d-pocas-douro-portugal-2013/
Cherry Pie Cherry Tart par Marc Chapleau
Bon pinot noir de Californie, bien typé, moins « rustique » qu’un pinot de Nouvelle-Zélande, mais en revanche au boisé vanillé plus manifeste. N’empêche : l’ensemble est très satisfaisant, goûteux et digeste, un verre en appelle un autre – pourvu qu’on prenne soin de servir le vin un peu frais.
http://www.winealign.com/wines/86680-Cherry-Pie-Cherry-Tart-Pinot-Noir-2013
White wines for spring by Marco Giovanetti
Antech Cuvée Expression Crémant de Limoux 2013. ( Languedoc-Rousillon, France). SAQ Code: 10666084. Price: $20.60
A very expressive sparkling wine. On the nose, aromas of freshly baked croissants with aromas of ripe ground cherries and yellow apples. On the mouth, fruity and fresh. Round with a voloptous structrure. Perfect with a risotto with Scallops and lemon zest. 92/100
Château Lamartine Cuvée Particulière par Karyne Duplessis-Piché
Un rouge puissant
Amateurs de vins corsés, si vous ne connaissez pas les rouges du Cahors, il faut les découvrir. Ils sont élaborés avec du malbec qui donne des vins puissants, très fruits noirs. La cuvée Particulière du Château Lamartine est délicieuse. Sa bouche est élégante et épicée. Ses tannins sont soyeux et sa finale chocolatée rappelle certains arômes du Liano. Étonnant pour le prix.
http://www.lapresse.ca/vins/201604/05/01-4967869-si-vous-aimez-le-liano.php
Manoel Poças Coroa Douro blanc par Yves Mailloux
Bodegas Castano Hecula par Yves Mailloux
Château Lamartine Cuvée Particulière by John Szabo
I’ve been a fan of this wine for at least a decade and a half, a malbec of class and character, depth and substance, that manages to seamlessly blend the old world rusticity of Cahors with the new world fruitiness of Argentina/Mendozan versions for a very compelling and complex expression overall. Tannins are abundant but polished, but it’s the extra dimension of the palate that sets this apart. Excellent length. Many Bordeaux would kill for the depth and complexity at the price. Tasted
http://www.winealign.com/wines/67882-Chateau-Lamartine-Cuvee-Particuliere-2011
Château des Estanilles L’Impertinent par Marc Chapleau et Bill Zacharkiw
Marc Chapleau: Animal au nez, ainsi qu’en bouche. Le vin est vif, par ailleurs, la tension est là, ainsi que l’acidité.
Bill Zacharkiw: So garrigue. You can smell the thyme and rosemary bushes drying in the heat. Powerful and up front attack with layers of tannin on the finish. Really good.
http://www.winealign.com/wines/86395-Chateau-Des-Estanilles-L%27impertinent-2013
Jérôme Mathon Brouilly par Bill Zacharkiw
Much more structured Brouilly than you might expect. But underneath the tannin is a juicy red fruit, along with a slight menthol note. I would wait a bit on this one, give it another year to come together and the fruit to develop more.
http://www.winealign.com/wines/86031-Jerome-Mathon-Brouilly-Vieilles-Vignes-2014